Camilerdeki ezan sesi seviyesi bir TACİZ midir?

Hayalini kurduğumuz ve özlemle beklediğimiz Seküler Toplum’da, her türlü ibadete yer var. Özgürlük budur işte!

Ancak İslam dinin baskın olduğu bu ülkede ezan sesinin seviyesi özgürlüğün sınırlarını aşmış gibi görünüyor. Aslında “gibi” değil, aşmış durumda. Cami imamlarından bazıları, çıldırmışçasına, avazı çıktığı kadar bağırmaktan zevk alıyor gibi. Aslında bu tarz düşmanca bağırışlar, dışarıda kendisi kadar dindarlık göstermeyen insanlara düşmanca bir refleks, nispet ve tacizdir gibi anlaşılıyor.

Çevre Bakanlığı yıllar önce 85 desibelin üstündeki seslerin sağlığa zararlı olduğunu ve sorumlularının cezalandırılacağını belirleyen bir yönetmelik yayınlamıştı. Bu kanun esnafa uygulansa da, maalesef camilerde uygulanmamakta, itiraz etmek isteyenler ‘ezan düşmanı’ olarak yaftalanmaktan korktukları için çekimser kalmaktadırlar.

Buna bir örnek Kadıköy’deki Osamanağa Caimi’sidir. Avazı çıktığı kadar bağırmak, inananı bile çileden çıkarmış durumda. Dileğimiz dinden çıkmasıdır tabi.

Birkaç diğerleri Fatih’te. Dönerciler gibi birbirlerine 150 metre, 200 metre yakın 6 tane cami. Daha 300-350 metredekileri saymıyoruz bile. (Ramazan Efendi Camisi, Sümbül Efendi, Cambaziye, Sitte-i Hatun, Şevket Dokur Camisi, Kasım Çelebi Camisi, İskender Çelebi Camisi)

Kıyamet kopsa bu kadar Kaos yaşanmaz herhalde.

Bu kaosu her gün yaşayan bir Müslüman’ın videosunu izleyin >

Bu durumu haber yapan FATİH HABER sayfası, haber yapmaktan başka bir şey yapamıyor.

Tıklayın : https://www.fatihhaber.com/yuksek-ezan-sesi-yasak-ama/3154/

Bununla birlikte Suudi Arabistan’dan şaşırtan bir haber geldi.

Suudi Arabistan’da ezan sesinin yüksekliği nedeniyle gelen şikâyetler üzerine cami hoparlörlerine kısıtlama getirildi. Karara tepkiler gelmesi üzerine açıklama yapan İslami İşler Bakanı Abdullatif al-Sheikh, namaz kılacak olanların imamın ezan okumasını beklemesi gerekmediğini söyledi.

Türkiye’de bunu söyleseniz, hızlı şekilde “Burası müslüman bir ülke; tabii ki ezan sesi olacak, beğenmiyorsan kapı orada.”
gibi eleştirilere maruz kalabilirsiniz. Ancak Suudi Arabistan gibi din ile bağlantısı yüksek ve semavi dinlerin tarihinin geçtiği topraklara sahip bir ülke dahi bu konuyu değerlendirip karar alabiliyor.

Yavaş yavaş “Yallah Arabistan’a” sloganı değişecek gibi.